HTML

Acosh

Személyes blog hegymászásról, bicajozásról meg amiről adódik...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2008.07.04. 23:24 acosh

"Térkép e táj"

Januárban, amikor Ráckeresztúri birtokán búcsúztattuk Misit, kaptuk Tőle a meghívást július első hétvégéjére egy kerti partira, amolyan grillezünk-megesszük-iszunk-pancsolunk jelleggel. Ez az ominózus első hétvége is eljött, persze az utolsó pillanatban dőlt el, hogy kik is jönnek. Na nem is ez a lényeg, hanem hogy kitaláltam: bicajjal megyek. Megnéztem az útvonalterv-en, bicajjal is leküzdhetőnek tűnt, csekély 40 km. Igaz, 3 óra 24 percet saccolt a tervező. Höhö, vicces.

Az elhatározás tehát megvolt, a térképes itiner is, már csak menni kellett. De tényleg csak ennyi? Mint kiderült, nem. Ugyanis a weblapról képtelenség normális formátumban kinyomtatni az útvonalat, gépet meg mégse cipelhetek a kormányra szigszalagozva. A telefonom fenn van a Google Maps, de arra meg nem lehet rátölteni kész útvonalat, hanem csak azt szereti, amit maga tervez - természetesen bicikliutak nélkül.

Találtam komplett bp-i térképet is, jpeg-ben, de azt meg nem bírtam megetetni a telefonnal. Nem maradt más hátra: memorizálnom kellett. Vizuálisan. Ez azt jelentette, hogy néztem az utvonalterv-en a gépen, majd lekövettem ugyanazt a maps-en. Élmény volt. De legalább tanulságos, mert az utvonalterv simán tervez 3-4-5 felesleges kunkort párhuzamos mellékutcákban, ami aztán tényleg kiegyenesíthető, legfeljebb egy kicsit forgalmasabb úton kell haladni.

Biztos-ami-biztos alapon azért firkáltam egy darab papírra is 5 vázlatot, a kritikusabb elágazásokról, utcanevekkel, iránnyal.

Közben pedig arra gondoltam, mennyire egyszerű dolgunk volt a korábbi bicajtúrákon, hiszen leginkább az Alföldet jártuk, kis, egyutcás falvakon vágtunk keresztül, és csak annyi volt napi tájékozódás, hogy reggel kinyitottuk a papíralapú Autósatlaszt, megnéztük, hogy hova megyünk, ha nem vezetett oda közvetlenül út, akkor is csak 1-2 település nevét kellett megjegyezni, meg hogy melyik irányba kell elfordulni. Ehhez képest ez a budapesti, érdi, tárnoki útkeresés egy rémálom...

Ezzel a gondolattal hajtom fejem álomra, egyre jobban izgulok, mi lesz holnap. Beszarás.

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpározás


A bejegyzés trackback címe:

https://acosh.blog.hu/api/trackback/id/tr59554852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása